Ιωάννης Κάντζος: Περασμένα ναι, ξεχασμένα όχι!

Αγαπητέ κ. Διευθυντά αναφερόμενος στο Φ.444/24.5.2024 σας στέλνω τις διαχρονικές μου προσωπικές, πολιτικές απόψεις:

Χρόνια τώρα ψηφίσματα-αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγάλεω στήριξης και αλληλεγγύης σε δίκαιους και εύλογους δικαστικούς αγώνες των κάθε λογής συμβασιούχων του Δήμου μας.

Θεωρώντας καθήκον των Δημάρχων και των Δημοτικών Συμβούλων να μην αφήσουν το Δήμο χωρίς εργαζόμενους και τους δημότες χωρίς δημοτικές υπηρεσίες και για όσο χρονικό διάστημα ΔΕΝ διαφαίνεται στον ορίζοντα οριστική και μόνιμη λύση στο χρόνιο πρόβλημα όλων των συμβασιούχων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οπότε ως μόνη λύση απομένει εκ μέρους των συμβασιούχων η προσφυγή στη δικαιοσύνη και εκ μέρους του Δήμου η διαπίστωση ότι καλύπτουν μόνιμου και σταθερού χαρακτήρα ανάγκες έχοντας αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία.

Θεωρώντας δε κοινωνικά άδικο οι Δημοτικές Υπηρεσίες να στελεχώνονται από εργαζόμενους δύο ταχυτήτων αλλά και η διακοπή της εργασιακής τους σχέσης προκαλεί σοβαρό πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου.

Εκφράζω, ως πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγάλεω, για άλλη μια φορά την αντίθεσή μου στην υποχρεωτική άσκηση ενδίκων μέσων στις περιπτώσεις δικών που αφορούν στον προσδιορισμό ή την μετατροπή της εργασιακής σχέσης μεταξύ των εργαζομένων και του δήμου θεωρώντας ότι η υποχρεωτικότητα αυτή συνιστά ανεπίτρεπτό περιορισμό στην συνταγματικά κατοχυρωμένη διοικητική αυτοτέλεια των ΟΤΑ και στην ευρωπαϊκή χάρτα τοπικής αυτονομίας που έχει κυρωθεί νομοθετικά.

Να σας δηλώσω ότι αν είχα δικαίωμα ψήφου στο Δ.Σ της 24/4/2024 ΘΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΑ ΤΗΝ ΕΦΕΣΗ και δεν θα «άλλαζα προσωπικά μια παράδοση πολλών ετών», όπως αναφέρθηκε από τον Πρόεδρο των εργαζομένων κ. Τσούνη για όσους υπαναχώρησαν των θέσεων τους!!

Αιγάλεω 01/06/2024

  • πρώην Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αιγάλεω

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *