Απόστολος Χαραλαμπίδης, «Μου ταιριάζει το Αιγάλεω!»

Συνέντευξη στον Ιωάννη Πάλλα
Αθλητικογράφο

Το Αιγάλεω εξασφάλισε την παραμονή στη Super League 2 με εμφατικό τρόπο, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στα play outs του πρωταθλήματος. Το «Σίτυ» μπορεί να μην ξεκίνησε καλά τη σεζόν, αλλά η έλευση του Απόστολου Χαραλαμπίδη ήταν η σωστή κίνηση την κατάλληλη στιγμή για να αποτραπεί το… ατύχημα.

Ο έμπειρος τεχνικός, που ξέρει καλά κάθε σπιθαμή της ομάδας και του γηπέδου, μιλάει στην εφημερίδα Αιγάλεω για τη φετινή σεζόν, το μυστικό της επιτυχίας, τον κόσμο, αλλά και την επόμενη ημέρα του συλλόγου.

  • Κόουτς, ο στόχος επετεύχθη με άνεση. Πως έγιναν όλα, θα ήθελα να κάνουμε έναν σύντομο απολογισμό της θητείας σου στην ομάδα.

«Πράγματι, πετύχαμε τον στόχο. Ήταν μια δύσκολη στιγμή όταν δέχθηκα το τηλεφώνημα από την ομάδα για να έρθω στο Αιγάλεω. Δεν μπορούσα να αρνηθώ, ξέροντας πως η κατάσταση ήταν δύσκολη! Από τη στιγμή που είχα ένα δέσιμο με τους ανθρώπους, δεν μπορούσα να αρνηθώ. Πίστεψα στη δουλειά μου, στους παίκτες που υπάρχουν και γρήγορα δεθήκαμε. Πίστεψαν όλοι στο πλάνο μου, δουλέψαμε πολύ σκληρά και άμεσα άρχισε να φαίνεται η δουλειά στο γήπεδο. Πήραμε σημαντικές νίκες για να μπούμε με καλούς βαθμούς στα play outs και εν τέλει τα καταφέραμε. Εκεί, στα play outs, μας δόθηκε ο χρόνος να δουλέψουμε σε πράγματα που ήθελα και δεν μπορούσαμε στο πρωτάθλημα. Αυτή η δουλειά που έγινε στη διακοπή του πρωταθλήματος βγήκε στα play outs, ξεκινώντας με δυο νίκες στα δυο πρώτα παιχνίδια που ήταν πολύ σημαντικές, με τον Γιούχτα και τον Ολυμπιακό Β’».

  • Αυτές οι νίκες έδωσαν και την ώθηση για τη συνέχεια;

«Ακριβώς. Μας έδωσαν την ώθηση και μετά, με την εμπειρία μου, μπορούσα να διαχειριστώ την κατάσταση, ώστε η ομάδα να μην έχει πρόβλημα. Τελειώσαμε πρώτοι στον όμιλο μας, με την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος και στους δυο ομλους μαζί με την Καλλιθέα. Αυτό το θεωρώ πολύ σημαντικό για εμένα, τους παίκτες μου, αλλά και όλο τον Οργανισμό του Αιγάλεω».

«Η πίστη στη δουλειά μου και στους παίκτες μου ήταν το μυστικό της επιτυχίας»

  • Ποιο θεωρείς το μυστικό της επιτυχίας για την ομάδα;

«Το μυστικό μας ήταν η πίστη στη δουλειά μου και η πίστη στους παίκτες που είχα. Γρήγορα πήρα το 100% όλων των ποδοσφαιριστών μου! Διαχειρίστηκα όλο το υλικό, πιστεύω, κατάλληλα, ώστε όλα τα παιδιά να βοηθήσουν σ’ αυτή την προσπάθεια και να υλοποιηθεί ο στόχος της παραμονής στην κατηγορία που ήταν και το ζητούμενο».

  • Σ’ αυτή την προσπάθεια ποια ήταν η συμβολή του κόσμου;

«Ο κόσμος έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο. Τα μηνύματα τα λάμβανα πριν ακόμη έρθω στην ομάδα. Μου έστελναν μηνύματα και μου ζητούσαν να γυρίσω πίσω. Έπαιξε ρόλο ο κόσμος σ’ αυτή την απόφαση, καθώς είχαμε και παλαιότερα επιτυχίες με την ομάδα. Ο κόσμος του Αιγάλεω μπορεί να βοηθήσει την ομάδα και να αποτελέσει τον 12ο παίκτη της! Ωστόσο, δεν αρμόζει σ’ αυτό τον κόσμο να βλέπει την ομάδα να παλεύει για την παραμονή».

  • Και ποια είναι η επόμενη ημέρα;

«Η επόμενη ημέρα, το είπα και μετά το τελευταίο παιχνίδι με την Παναχαϊκή, πρέπει να είναι διαφορε τική. Η ομάδα να οργανωθεί περισσότερο, ώστε να μπουν καλύτερες βάσεις. Το γήπεδο είναι ένα βασικό συστατικό της επιτυχίας. Υπάρχει ένα κόσμημα στο Αιγάλεω, που είναι αυτό το γήπεδο, το οποίο πρέπει να φτιάξουνε. Εφόσον η ομάδα θα έχει το γήπεδο της, θα μπορούν να μπουν οι βάσεις, ώστε να μην παλεύει για την παραμονή της στην κατηγορία, αλλά να βάλει τα θεμέλια για τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να κάνει το μεγάλο άλμα. Το Αιγάλεω είναι μεγάλη ομάδα, η οποία διαθέτει ένα σπουδαίο γήπεδο και μπορεί να πάει ψηλά».

  • Η δική σας απόφαση για τη συνέχεια ποια είναι; Θέλετε να συνεχίσετε να βρίσκεστε στον πάγκο του «Σίτυ»;

«Στο Αιγάλεω φαίνεται ότι με πάει η ομάδα! Όλες οι προηγούμενες θητείες μου ήταν επιτυχημένες. Θέλω να δω την ομάδα να οργανωθεί καλύτερα και σίγουρα τον πρώτο λόγο τον έχει το Αιγάλεω για τη συνέχεια της προπονητικής μου διαδρομής».

«Πολύ σημαντικό το θέμα του γηπέδου»

  • Η θέση σας για το θέμα του γηπέδου ποια είναι;

«Το γήπεδο είναι πολύ σημαντικό. Όσο ήμουν εγώ, στις προηγούμενες θητείες μου, η ομάδα έπαιζε καλό ποδόσφαιρο και κάποιες στιγμές μας τα… χαλούσε το γήπεδο. Είναι πολύ σημαντικό το γήπεδο για μια ομάδα μεγάλη. Το γήπεδο πρέπει να είναι κατάλληλο για παιχνίδι. Βοηθάει πολύ την ομάδα για την εξέλιξη και την πορεία της».

  • Κλείνοντας, ποιο είναι το μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο;

«Πρώτα απ’ όλα, ευχαριστώ πολύ τον κόσμο. Δέχομαι πολλά μηνύματα από ανθρώπους που με ευχαριστούν για την βοήθεια που έδωσα στην ομάδα και την κατάκτηση της πρώτης θέσης στα play outs. Θέλω να πιστεύω πως η διοίκηση θα δημιουργήσει και τη νέα χρονιά μια ομάδα που θα είναι ανταγωνιστική και ο κόσμος που θα έρχεται στο γήπεδο θα χαίρεται για το ποδόσφαιρο που θα βλέπει».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *