ΚΔΑΠ Δήμου Αιγάλεω

Η γιορτή των Κ.Δ.Α.Π. στα πλαίσια της 20ης Ανθοκομικής Έκθεσης Αιγάλεω

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) του Δήμου Αιγάλεω, βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο 20 & 21 Απριλίου 2024 στο Άλσος της πόλης μας, συμμετέχοντας στη μεγάλη γιορτή των λουλουδιών, βάζοντας τις δικές τους πινελιές στην πολύχρωμη ανοιξιάτικη παλέτα!

Στο ξεχωριστό σκηνικό της 20ης Ανθοκομικής Έκθεσης της πόλης μας, τα παιδιά των Κ.Δ.Α.Π. υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, τραγούδησαν, χόρεψαν, ζωγράφισαν και εξέθεσαν τις δημιουργίες τους, μοιράζοντας χαμόγελα, κέφι και χαρά, στους επισκέπτες.

Τη γιορτή χαιρέτισε η Αντιδήμαρχος Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης Θωμαΐς Γεωργούλη, η οποία ευχαρίστησε το προσωπικό των ΚΔΑΠ για την εξαιρετική δουλειά που έχουν κάνει καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και συνεχάρη τα παιδιά που κέρδισαν το ζεστό χειροκρότημα του κοινού.

Έναρξη Αιτήσεων Συμμετοχής στα Κ.Δ.Α.Π

Ο Δήμος Αιγάλεω συμμετέχει για 5η συνεχή χρονιά στο πρόγραμμα «ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ, ΕΦΗΒΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ, ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ» των Κ.Δ.Α.Π. (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών), για το σχολικό έτος 2024-2025.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Τα Κ.Δ.Α.Π. είναι Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, δηλαδή δομές όπου παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών απασχολούνται δημιουργικά κατά τις απογευματινές ώρες.

Κύριος στόχος της δράσης είναι η ΔΩΡΕΑΝ σωματική, συναισθηματική, νοητική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών, μέσω νέων παιδαγωγικών προσεγγίσεων και τεχνικών, αξιοποιώντας τα ενδιαφέροντα, τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους διαμέσου αθλητικών και πολιτιστικών δράσεων, ή ακόμη και μέσω παιχνιδιού λόγου και αριθμών.

Στα Κ.Δ.Α.Π. τα παιδιά μπορούν να συναντήσουν φίλους και να επικοινωνήσουν μαζί τους, μέσα από την κοινή εμπειρία της δημιουργίας, σε κλίμα ελευθερίας και ασφάλειας, χωρίς ανταγωνισμούς και σκοπιμότητες.

Τα Κ.Δ.Α.Π. του Δήμου Αιγάλεω στεγάζονται στο 2ο, 8ο, 12ο και 19ο Δημοτικό Σχολείο, ενώ οι δραστηριότητες χωρίζονται σε τρεις τομείς:

  • Αθλητικές Δραστηριότητες & Πολεμικές Τέχνες: Στίβος, μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ, πινγκ πονγκ, αθλοπαιδιές, παιχνίδια της γειτονιάς, παραδοσιακοί χοροί, μοντέρνοι χοροί
  • Δημιουργικές Δραστηριότητες: Ανακύκλωση & περιβάλλον, φωτογραφία, εικαστικά, θεατρικό παιχνίδι, κεραμική, σκάκι
  • Παιδαγωγικά Τμήματα: Σχολική μελέτη, Παραμυθογνωσία, φιλαναγνωσία

Ανάλογα με το ενδιαφέρον και τη ζήτηση ενδέχεται να προστεθούν κι άλλες δραστηριότητες. Για τον λόγο αυτό, καλούνται οι γονείς να συμπληρώσουν τις επιθυμητές δραστηριότητες στη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Για τη Δωρεάν συμμετοχή των παιδιών στις δραστηριότητες των Κ.Δ.Α.Π. του Δήμου Αιγάλεω συμπληρώστε την Αίτηση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος – Συμμετοχής το αργότερο έως τις 15/05/2024, στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://forms.gle/YSrCJVvGPFqWC9ZL8

Μπορείτε να ενημερωθείτε για τις δράσεις των Κ.Δ.Α.Π. και από τη σελίδα Facebook: Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών – ΚΔΑΠ Δήμου Αιγάλεω. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 2132044849 & 6949772255.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *